Blog


Buitenlands pensioen hypotheek afsluiten

buitenlands pensioen hypotheekAls u in verschillende landen gewerkt hebt, kunt u in het buitenland mogelijk een pensioen hebben opgebouwd. Wenst u in Nederland een hypotheek af te sluiten omdat u terugkeert? Ook met een buitenlands pensioeninkomen zijn er in Nederland mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten.

Benodigde documenten

Ieder land heeft zijn eigen documenten en systemen. De documenten dienen uiteindelijk duidelijkheid te verschaffen over de hoogte van het inkomen en de ingangsdatum. Dit is zowel van toepassing voor reguliere pensioenfondsen of andere pensioenproducten zoals een lijfrente.

Zo varieert de pensioenleeftijd ook per land. Als u samen met uw partner een hypotheek aanvraagt is de kans ook groot dat u niet dezelfde pensioenleeftijd hebt. Om die reden dient een oplossing altijd op maat gemaakt te worden.

Hypotheek oversluiten

Beschikt u in Nederland over een koopwoning en wenst u een bestaande hypotheek over te sluiten? Ook dan is dit mogelijk op basis van een buitenlands pensioeninkomen.

Voorwaarden hypotheek afsluiten

Het pensioen mag op diverse manieren opgebouwd zijn. Dit mag ook via een pensioenfonds, verzekeraar of beleggingsinstantie. Het gaat erom dat de uitkeringen voorspelbaar zijn voor een duur van minimaal 10 jaar. Indien de looptijd van de hypotheek korter dan 10 jaar is mag ook worden volstaan met een kortere voorspelbaarheid dan 10 jaar.

Zo zijn 401k plans uit Amerika in de meeste gevallen gebaseerd op resultaten uit een beleggingsfonds en in USD. Ook in deze situaties zijn er mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. Een en ander geheel afhankelijk van uw persoonlijk situatie.

Vertel ons uw verhaal

Wenst u advies over het afsluiten van een hypotheek op basis van uw buitenlandse pensioen, dan horen we u graag.

  Reactie binnen 24 uur
  Meestal al eerder.
  Deskundig en eerlijk advies.
  Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
  Uw gegevens 100% veilig.
  Wij respecteren uw privacy.