Blog


Buitenlandse onderneming hypotheek afsluiten in Nederland

buitenlandse onderneming

Bent u Nederlander en heeft u een buitenlandse onderneming, én wenst u een hypotheek af te sluiten in Nederland? Dan is het knap lastig om een hypotheek te krijgen. Bijvoorbeeld als u werkzaam bent als digital nomad, en wenst terug te keren naar Nederland ontstaan er openingen.

Voorwaarden

Afhankelijk van uw situatie zijn er toch soms mogelijkheden om uw inkomen uit buitenlands ondernemen mee te nemen tijdens een hypotheekaanvraag. We sommen de voorwaarden hierna op:

 • U keert terug naar Nederland en kunt dit bewijzen.
 • U dient minimaal drie jaar ondernemer te zijn.
 • De jaarcijfers en aangiftes inkomstenbelasting over de laatste drie jaar dienen nodig te zijn en leesbaar te zijn in het Engels of Nederlands (dit mag door een vertaler vertaald worden).
 • Uw grootste opdrachtgevers dienen schriftelijk te verklaren dat zij blijven samenwerken met u, ongeacht uw verhuizing naar Nederland.
 • De omvang qua omzet van deze opdrachtgevers dient cijfermatig te worden onderbouwd.
 • Een slotbalans van uw onderneming in het buitenland dient te worden overlegd.
 • Het inkomen uit ondernemerschap dient niet voor 100% nodig te zijn voor een hypotheekaanvraag. Het helpt enorm als het ondernemersinkomen niet het hoogste inkomen is.

Belangrijk om te vermelden is dat deze voorwaarden niet onderhandelbaar zijn. Kunt u dus niet voldoen aan één of meerdere van de bovengenoemde voorwaarden dan heeft een aanvraag geen zin. We kunnen hier beter op voorhand erg duidelijk over zijn, om teleurstellingen te voorkomen.

Terugkeer naar Nederland

De mogelijkheden voor het kopen van een woning in Nederland valt hieronder. Blijft u in het buitenland wonen en zoekt u een verhuurhypotheek, dan hebben wij geen oplossingen voor u. Hetzelfde geldt indien u een bestaande hypotheek wenst over te sluiten voor een tweede woning. Enkel indien u duurzaam terugkeert naar Nederland, en hiervoor bijvoorbeeld een koopwoning aanschaft is passend. Dit mag trouwens ook een nieuwbouwwoning zijn.

Minimaal drie jaar ondernemer

Deze propositie is niet van toepassing voor startende ondernemers. U dient dus een gedegen trackrecord te hebben. In de nieuwe situatie gaan we uit dat uw bedrijf in Nederland wordt ingeschreven in de KvK.

Beschikt u over een ingewikkelde BV-structuur, dan valt dit ook buiten de mogelijkheden. Dit aanbod is louter van toepassing voor freelancers, zzp’ers zonder personeel.

Jaarcijfers en aangiftes inkomstenbelasting

Deze documenten dienen er over de laatste drie jaar zijn. Kunt u deze documenten en informatie niet aanleveren dan kan een hypotheekaanvraag helaas niet in behandeling worden genomen. Enkel op basis van een onderbouwd dossier met trackrecord ontstaat er een opening.

Hypotheekaanvraag maatwerk

Heeft u plannen om een woning in Nederland te kopen en terug te keren vanuit het buitenland? Dan zullen wij uw aanvraag behandelen als een maatwerkdossier.

Welke buitenlandse ondernemers kunnen wij zoal helpen?

De meeste opdrachtgevers die wij kunnen helpen zijn vaak werkzaam als freelancer of zzp’er en / of als digital nomads. Dit zijn beroepen waarbij je locatie ongebonden werkt als bijvoorbeeld programmeur, tekstschrijver, marketeer, content creator, consultant et cetera. Juist bij het uitoefenen van deze beroepen is het mogelijk uw onderneming simpel te verplaatsen zonder dat dit een negatief effect heeft op het bedrijfsresultaat.

Reviews eerdere opdrachtgevers

Ervaring en oplossing voor Margriet
“Cournot heeft ons geweldig geholpen. Zonder Cournot was het wellicht niet gelukt om in onze situatie een hypotheek voor onze nieuwbouwwoning te krijgen. Wij wonen namelijk in het buitenland waarbij de een nog in loondienst is bij een Nederlandse werkgever en de de ander op ZZP-basis voornamelijk Nederlandse klanten heeft. Drie adviseurs zeiden met dit laatste inkomen niets te kunnen, maar Frank zei direct dat hier wel mogelijkheden in lagen en dit is ook gelukt. Frank en Kelsey reageren snel en zijn duidelijk in wat ze nodig hebben. Een aanrader!” | Beoordeling op Advieskeuze

Vertel ons uw verhaal

Interesse in het afsluiten van een hypotheek als ondernemer met buitenlands inkomen? Neem gerust contact met ons op om uw situatie voor te leggen. Tijdens een consult kunnen wij u dan verder op weg helpen.

  Reactie binnen 24 uur
  Meestal al eerder.
  Deskundig en eerlijk advies.
  Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
  Uw gegevens 100% veilig.
  Wij respecteren uw privacy.

   

  Reacties ( 0 )