Nieuws en blog


aankoopmakelaar zevenbergenKosteloze belafspraak?

 

Aankoopmakelaar Zevenbergen nodig om uw droomhuis te kopen in het prachtige centrum of één van de andere prachtige plaatsen rondom Zevenbergen zoals Klundert of Moerdijk?

Tegen een vast tarief uw droomhuis in Zevenbergen aankopen met behulp van onze aankoopmakelaars. Ook prettig : wij werken op basis van no cure no pay, geen huis dan ook geen kosten.

Bel ons op voor een afspraak en kom daarna langs op ons kantoor in Zevenbergen. Wij zijn gevestigd in het voormalige Gemeentehuis van Zevenbergen.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Met een aankoopmakelaar van ons kantoor heeft u een deskundige aan uw zijde die uw belangen scherp op het netvlies heeft staan. Ook al is de verkopend makelaar nog zo vriendelijk en attent, het is een partijdige persoon. Immers de verkopende partij is de opdrachtgever en betaalt zijn of haar factuur. U mag gerust uitgaan van de situatie dat de opdracht is om een zo hoog mogelijke opbrengst voor de verkoper te realiseren.

U komt in de meeste gevallen tegenover een goed getrainde professional te staan. Meestal is deze ook lid van een makelaarsvereniging zoals de NVM of VBO. Deze persoon is dagelijks met het kopen en verkopen van woningen actief en u waarschijnlijk niet. De expertise en vlieguren van een makelaar zorgen voor een voorsprong in het proces. Ook het voeren van onderhandelingen is een dagelijkse bezigheid.

Wij weten hoe het spel gespeeld wordt in Zevenbergen en kunnen u zorgeloos begeleiden bij het kopen van een woning of appartement.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis in Zevenbergen

Op het moment dat u een geschikte woning vindt is het handig om ruggespraak te kunnen houden. Wij kunnen uw extra paar ogen zijn en ook op afstand kunnen we vooronderzoek doen. Zeker als er tijdsdruk aanwezig is. Ook kunnen we u begeleiden tijdens de bezichtiging van uw mogelijke toekomstige woning. Wij weten waar we op moeten letten en kunnen u op relevante zaken wijzen.

Later in het koopproces van uw woning kunt u kiezen om de woning bouwtechnisch te laten keuren. Met een keuringsrapport in de hand weet u dan ook preciezer wat u koopt. Vooral voor oudere woningen of met een specifieke situatie kan dit raadzaam zijn. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de beruchte Kwaaitaal- en Mantavloeren. Ook voldoet u met het uitvoeren van een bouwtechnische keuring aan uw onderzoeksplicht als koper.

De NVM heeft een handige brochure opgesteld waar u mogelijk iets aan hebt ter voorbereiding op het koopproces.

Vraagprijzen en koopprijzen

Dat zijn natuurlijk twee verschillende begrippen. Op Funda ziet u wat er voor een woning wordt gevraagd, alleen het is veel interessanter om te weten wat de werkelijke koopprijzen zijn. Dan kunt u ook pas bepalen wat de waarde van een huis is.

Natuurlijk kunt u besluiten een premie te betalen bovenop de waarde om de woning te bemachtigen, alleen dan is dat een bewuste keuze. Lukraak een bieding doen is niet wijs. Wij informeren u over de waarde van een woning.

Aankoopadvies en strategie

Zodra uw droomhuis in beeld is helpen wij u met het opstellen van een aankoopadvies. Dan nemen wij met u de volgende onderwerpen door :

 • De taxatiewaarde;
 • De stand van zaken van een eventuele VVE (Vereniging van Eigenaren);
 • Bouwkundige staat van de woning;
 • Juridische check en situatie;
 • Aankoopstrategie voor het beste onderhandelingsresultaat.

Onafhankelijke aankoopmakelaar

Wij werken onafhankelijk van de verkoper of diens makelaar en kunnen dit doen omdat wij bijvoorbeeld zelf geen huizen verkopen. Enkel aankoopbegeleiding verzorgen wij. Wij zijn ook niet emotioneel betrokken bij uw woning en zullen u daarom eerlijk adviseren over alle relevante aspecten.

Lokale makelaar of landelijke makelaar

In de praktijk hebben kopers bij het vergelijken van een aankoopmakelaar de keuze tussen een lokale of landelijke makelaar. Zelf werken wij landelijk en vinden dat fijn werken. Met de zogeheten ‘big data’  kunnen wij op afstand al – rationeel – onderzoek doen naar de waarde van een woning. Daarvoor is het niet noodzakelijk om te weten welk merk lantaarnpaal in de wijk is gebruikt.

Ook kunnen we tijdens de bezichtigingen het praatje pot overslaan, en kunnen de tijd investeren om informatie over de woning te achterhalen en tot de kern van de zaak te komen.

Ook vinden wij het bijzonder prettig dat wij onafhankelijk van lokale makelaars kunnen werken. Wij komen elkaar niet tegen op de voetbal- of tennisvereniging en hoeven geen persoonlijke relatie te onderhouden. Deze is louter en strikt zakelijk gericht op uw belang.

Vast tarief aankoopmakelaar

Wij hanteren een vast betaalbaar tarief van € 1.750 voor het aankooptraject. Dat is een tarief inclusief BTW en zonder variabele component. Bovendien werken wij op basis van no cure no pay. Dat maakt uw belang ons belang. Loopt een aankoop stuk tijdens de prijsonderhandeling dan heeft u geen kosten.

Tarief controle koopovereenkomst

Wenst u een deel van het aankoopproces zelf doen? Dat is bij ons ook geen probleem. Zo kunnen wij op de belangrijke momenten in het koopproces meekijken. Dit doen wij ook bijvoorbeeld als u uitsluitend de concept koopovereenkomst wenst door te laten nemen en te bespreken. Het tarief hiervoor bedraagt € 275 euro.

Populaire wijken in Zevenbergen

Zevenbergen is qua inwonersaantal de 6e stad van Nederland. Als u twijfels hebt over wonen in Zevenbergen, breng dan vooral een bezoek aan de gezellige markt!

De populaire wijken voor gezinnen om te wonen zijn Bosselaar en Lindonk.

Gratis quickscan

Heeft u een woning op het oog in Zevenbergen en wilt u even overleggen over deze woning? Bel of stuur ons gerust een bericht met het adres van deze woning. Dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken en doen we een kosteloos vooronderzoek naar de woning.

Omgeving Zevenbergen

Niet alleen zijn wij actief in Zevenbergen, ook in de omliggende plaatsen zoals Noordhoek, Klundert, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Oudemolen, Willemstad, Helwijk, Fijnaart, Barlaque, Standdaarbuiten, Oudenbosch, Stampersgat en Zwingelspaan.

Koopt u in de omgeving van een woning neem dan ook contact met ons op. Wij werken ook in de avonduren en weekeinden. Wij begrijpen dat er soms haast geboden is bij het kopen van een huis.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Video van de NVM met uitleg over een aankoopmakelaar

hypotheek oversluiten berekenenReken hier zelf uit of uw hypotheek oversluiten een voordeel oplevert. Hypotheek oversluiten berekenen wat de mogelijkheden zijn voor een besparing op uw vaste maandelijkse woonlasten.

Hoeveel kan ik besparen?

Indien u uw hypotheek oversluit, dan zet u de hypotheek in zijn geheel over naar een andere geldverstrekker. U spreekt dan een nieuw, en hopelijk lager, rentetarief af met een nieuwe rentevaste periode.

Na ingang van de nieuwe hypotheek gaat u direct besparen, want een lagere hypotheekrente betekent meestal lagere maandlasten. Ook kunt u kiezen voor een langere rentevastperiode als u denkt dat de rente gaat stijgen, nu of in de toekomst.

Wilt u direct weten of oversluiten loont? Dan kunt u dat checken door de onderstaande oversluittest te gebruiken :Hypotheek oversluiten kosten

Het is niet alleen een simpele vergelijking van de nieuwe rente met de oude rente. Er komen meer zaken om de hoek kijken om uw hypotheek te kunnen oversluiten. Denk hierbij ook aan de kosten van de oversluiting.

Zo kan er bijvoorbeeld sprake van een boeterente zijn. In onderstaande lijst hebben we een samenvatting gemaakt van de meest voorkomende kosten bij het herfinancieren van uw hypotheek :

 1. Boeterente vanwege afkoop van de huidige rentevaste periode;
 2. Advieskosten door een hypotheekadviseur;
 3. Bemiddelingskosten door een hypotheekadviseur;
 4. Notariskosten voor het opnieuw inschrijven van de hypotheekakte;
 5. Een taxateur die het onderpand namens de bank waardeert of door middel van een Calcasa waarderapport;
 6. Kosten serviceprovider voor het aanbieden van een rentevoorstel en bindend hypotheekaanbod.

65% van de huiseigenaren overweegt om over te sluiten

ABN Amro heeft recent onderzoek onder huizenbezitters gedaan naar de bereidheid om over te sluiten. Daar kwamen de volgende bijzonderheden uit naar voren :

 1. 18% van hen kijkt nooit of hun hypotheekrente lager kan;
 2. Oudere eigenwoningbezitters zijn beter op de hoogte van de hypotheekrente dan jongere;
 3. En 20% van de onderzochte groep denkt dat ze kunnen besparen;
 4. De leeftijd van de gemiddelde oversluiter is 51.

Wist u dat de gemiddelde hypotheekrente onder eigenwoningbezitters 4% is?

Hulp bij het berekenen van uw oversluiting?

Zoekt u direct hulp bij het besparen op uw hypotheek. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een afspraak of kort telefonisch interview is zo gedaan. Meestal kunnen wij u snel informeren of oversluiten in uw situatie zinvol is.
Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

 

aankoopmakelaar tilburgKosteloze belafspraak?

 

Aankoopmakelaar Tilburg nodig om uw droomhuis te kopen in het centrum of één van de andere prachtige plaatsen rondom Tilburg zoals Goirle? Tegen een vast tarief uw droomhuis in Tilburg aankopen met behulp van onze aankoopmakelaars.

Ook prettig : wij werken op basis van no cure no pay, geen huis dan ook geen kosten.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Met een aankoopmakelaar van ons kantoor heeft u een deskundige aan uw zijde die uw belangen scherp op het netvlies heeft staan. Ook al is de verkopend makelaar nog zo vriendelijk en attent, het is een partijdige persoon. Immers de verkopende partij is de opdrachtgever en betaalt zijn of haar factuur. U mag gerust uitgaan van de situatie dat de opdracht is om een zo hoog mogelijke opbrengst voor de verkoper te realiseren.

U komt in de meeste gevallen tegenover een goed getrainde professional te staan. Meestal is deze ook lid van een makelaarsvereniging zoals de NVM of VBO. Deze persoon is dagelijks met het kopen en verkopen van woningen actief en u waarschijnlijk niet. De expertise en vlieguren van een makelaar zorgen voor een voorsprong in het proces. Ook het voeren van onderhandelingen is een dagelijkse bezigheid.

Wij weten hoe het spel gespeeld wordt in Tilburg en kunnen u zorgeloos begeleiden bij het kopen van een woning of appartement.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis in Tilburg

Op het moment dat u een geschikte woning vindt is het handig om ruggespraak te kunnen houden. Wij kunnen uw extra paar ogen zijn en ook op afstand kunnen we vooronderzoek doen. Zeker als er tijdsdruk aanwezig is. Ook kunnen we u begeleiden tijdens de bezichtiging van uw mogelijke toekomstige woning. Wij weten waar we op moeten letten en kunnen u op relevante zaken wijzen.

Later in het koopproces van uw woning kunt u kiezen om de woning bouwtechnisch te laten keuren. Met een keuringsrapport in de hand weet u dan ook preciezer wat u koopt. Vooral voor oudere woningen of met een specifieke situatie kan dit raadzaam zijn. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de beruchte Kwaaitaal- en Mantavloeren. Ook voldoet u met het uitvoeren van een bouwtechnische keuring aan uw onderzoeksplicht als koper.

De NVM heeft een handige brochure opgesteld waar u mogelijk iets aan hebt ter voorbereiding op het koopproces.

Vraagprijzen en koopprijzen

Dat zijn natuurlijk twee verschillende begrippen. Op Funda ziet u wat er voor een woning wordt gevraagd, alleen het is veel interessanter om te weten wat de werkelijke koopprijzen zijn. Dan kunt u ook pas bepalen wat de waarde van een huis is.

Natuurlijk kunt u besluiten een premie te betalen bovenop de waarde om de woning te bemachtigen, alleen dan is dat een bewuste keuze. Lukraak een bieding doen is niet wijs. Wij informeren u over de waarde van een woning.

Aankoopadvies en strategie

Zodra uw droomhuis in beeld is helpen wij u met het opstellen van een aankoopadvies. Dan nemen wij met u de volgende onderwerpen door :

 • De taxatiewaarde;
 • De stand van zaken van een eventuele VVE (Vereniging van Eigenaren);
 • Bouwkundige staat van de woning;
 • Juridische check en situatie;
 • Aankoopstrategie voor het beste onderhandelingsresultaat.

Onafhankelijke aankoopmakelaar

Wij werken onafhankelijk van de verkoper of diens makelaar en kunnen dit doen omdat wij bijvoorbeeld zelf geen huizen verkopen. Enkel aankoopbegeleiding verzorgen wij. Wij zijn ook niet emotioneel betrokken bij uw woning en zullen u daarom eerlijk adviseren over alle relevante aspecten.

Lokale makelaar of landelijke makelaar

In de praktijk hebben kopers bij het vergelijken van een aankoopmakelaar de keuze tussen een lokale of landelijke makelaar. Zelf werken wij landelijk en vinden dat fijn werken. Met de zogeheten ‘big data’  kunnen wij op afstand al – rationeel – onderzoek doen naar de waarde van een woning. Daarvoor is het niet noodzakelijk om te weten welk merk lantaarnpaal in de wijk is gebruikt.

Ook kunnen we tijdens de bezichtigingen het praatje pot overslaan, en kunnen de tijd investeren om informatie over de woning te achterhalen en tot de kern van de zaak te komen.

Ook vinden wij het bijzonder prettig dat wij onafhankelijk van lokale makelaars kunnen werken. Wij komen elkaar niet tegen op de voetbal- of tennisvereniging en hoeven geen persoonlijke relatie te onderhouden. Deze is louter en strikt zakelijk gericht op uw belang.

Vast tarief aankoopmakelaar

Wij hanteren een vast betaalbaar tarief van € 1.750 voor het aankooptraject. Dat is een tarief inclusief BTW en zonder variabele component. Bovendien werken wij op basis van no cure no pay. Dat maakt uw belang ons belang. Loopt een aankoop stuk tijdens de prijsonderhandeling dan heeft u geen kosten.

Tarief controle koopovereenkomst

Wenst u een deel van het aankoopproces zelf doen? Dat is bij ons ook geen probleem. Zo kunnen wij op de belangrijke momenten in het koopproces meekijken. Dit doen wij ook bijvoorbeeld als u uitsluitend de concept koopovereenkomst wenst door te laten nemen en te bespreken. Het tarief hiervoor bedraagt € 275 euro.

Populaire wijken in Tilburg

Tilburg is qua inwonersaantal de 6e stad van Nederland. Als u twijfels hebt over wonen in Tilburg, breng dan vooral een bezoek aan de Tilburgse Kermis! Dit is de grootste kermis van de Benelux.

De populaire wijken voor gezinnen om te wonen zijn De Blaak en Leeuwerik. Ook de Reeshof is een prettige woonwijk.

Gratis quickscan

Heeft u een woning op het oog in Tilburg en wilt u even overleggen over deze woning? Bel of stuur ons gerust een bericht met het adres van deze woning. Dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken en doen we een kosteloos vooronderzoek naar de woning.

Omgeving Tilburg

Niet alleen zijn wij actief in Tilburg, ook in de omliggende gemeenten zoals Goirle, Moergestel, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Berkel-Enschot, Udenhout, Loon op Zand, De Moer, Dongen, Rijen, Molenschot, Gilze en Alphen.

Koopt u in de omgeving van een woning neem dan ook contact met ons op. Wij werken ook in de avonduren en weekeinden. Wij begrijpen dat er soms haast geboden is bij het kopen van een huis.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Video van de NVM met uitleg over een aankoopmakelaar

Book a free 60 minutes consultation

 

Our mortgage advisors in Eindhoven can help you find the best mortgage solution and make sure you never pay more than you need to for your mortgage.

Buying a house for the first tmortgage advice eindhovenime in Eindhoven

With the help from our office we can make the complete mortgage process as clear and uncomplicated as possible. Buying your first home in Eindhoven or the Netherlands can be a very exciting time, but there is also a lot to learn. Our financial advice covers a wide range of tips and guidance for first time buyers; such as how to save for your mortgage.

Our firm specialises in independent mortgage and insurance advice. We offer a comprehensive range of mortgage products from across the market and provide services for expats for buying a house for affordable fixed fees:

What can you expect from our mortgage services?  

We are committed to provide an excellent level of service. Many of our clients come from abroad. Recommendations to friends, family and colleagues and can be anywhere in Eindhoven. We work nationwide and therefore we provide mortgage advice over the phone, by e-mail or in person.

Independent mortgage advice

First of all you can expect independent and honest mortgage advise from us. This, more concretely, means that we have access to almost all mortgage lenders active in the Netherlands. We also have a partnership with foreign mortgage lenders. Besides, you have a legislator on your side who protects you.

Namely, we are required to have a license and there is an independent financial supervisor.

You can prepare the meeting with our mortgage advisors by call in your employer’s statement.

Housing market in Eindhoven

The housing market is going through extraordinary times in Eindhoven. A house with a garden is becoming scarce and the prices are going through the roof. Without guidance is it very hard to get hold of a house in the capital city of the Netherlands.

Eindhoven, with it is industrial heritage, has a lasting appeal on a large group of people. Expats often choose to live in Eindhoven compared to other cities because of its favourable establishment environment. Also Eindhoven is called the Sillicon Valley of the Netherlands.

There are some typical characteristics worth noticing in the housing market of Eindhoven:

 • A lot of the apartments have an owners’ association.
 • There is a unique mannerism to bid on a house in Eindhoven.

Should I keep renting or buy a property in the Eindhoven area?

In the five years following on the end of the financial crisis, property prices in the Netherlands plummeted more than fifteen percent and left many homebuyers with mortgages that exceeded the value of their Dutch property. However, the Dutch housing market upswing that started mid-2013 is predicted to continue through 2018, as the Dutch economy and consumer confidence improve and interest rates remain at a historical low point.

These conditions have turned the Dutch housing market into a buyer’s market – particularly for first-time homebuyers – and increased local and foreign investment is pushing property prices back up again.

In contrast, rental prices remained relatively stable over the same period, and are showing significant growth as the economy recovers; in 2015, for example, housing experts said rental prices doubled in the main cities of Eindhoven, The Hague, Utrecht, Rotterdam and Groningen.

Rental housing platform Pararius recorded the average rental price in the Netherlands in 2016 at around € 1,365 a month but in Eindhoven the average was € 1,650 per month, while in Rotterdam the average was around € 1,200 and in The Hague € 1,500. One main cause is the short rental supply in the private sector, which accounts for only some 5 percent of total housing stock, with the remaining rental stock classified under the social housing sector, which has long waiting lists and restricted to those on high salaries. Read more about renting in the Netherlands.

In comparison, as a result of low interest rates, in some cases it is possible to secure a mortgage lower than the average rental prices. However, costs associated with buying property in the Netherlands total around 4-5 percent of the purchase price, thus buying Dutch property is more suitable for long-term investments, at least a minimum of five years. Based on the current price increase on the Dutch housing market it goes faster.

Can I get a mortgage in the Netherlands?

Of course! There are no legal restrictions for non-Dutch citizens buying Dutch property or applying for a Dutch mortgage. However, if you are relatively new to a job or area, self-employed, on a low income or of a non-EU nationality, these may result in a stricter lending criteria and can become a bumpy road. This can result in a lower maximum Loan To Value (LTV). This is the ratio between the value of the house and the mortgage expressed in a percentage.

Each bank has different requirements, but in general, if you are from a country within the EU it helps a lot to apply for a mortgage. They will probably expect you to have a valid passport, have lived in the Netherlands for at least six months, have a citizen service number (BSN) and have permanent employment in the Netherlands.

You may need to pay a deposit and be limited to a maximum mortgage of 90 percent of the property value, although the Dutch bank does allow mortgages of the full value of a property.

Regardless of nationality, if you are employed you will need to show proof of income and a statement from your employer (werkgeversverklaring) with details of your contract and salary. Temporary workers and university researchers/PhD students will need statements from their employers/universities confirming their position. Self-employed people need to supply the last three years’ income tax returns and accounts.

Response within 24 hours.
Often sooner.
We work nationwide
Visit at home free of charge.
All your information is 100% safe and secure.
We care about your privacy.

For having an indication of your future mortgage payments please contact us.


Video ABN Amro expat desk

 

 

eindhoven aankoopmakelaarKosteloze belafspraak?

 

Aankoopmakelaar Eindhoven nodig om uw droomhuis te kopen in het Sillicon Valley van de Lage Landen of één van de andere prachtige plaatsen rondom Eindhoven zoals Geldrop? Tegen een vast tarief uw droomhuis in Eindhoven aankopen met behulp van onze aankoopmakelaars.

Ook prettig : wij werken op basis van no cure no pay, geen huis dan ook geen kosten.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Met een aankoopmakelaar van ons kantoor heeft u een deskundige aan uw zijde die uw belangen scherp op het netvlies heeft staan. Ook al is de verkopend makelaar nog zo vriendelijk en attent, het is een partijdige persoon. Immers de verkopende partij is de opdrachtgever en betaalt zijn of haar factuur. U mag gerust uitgaan van de situatie dat de opdracht is om een zo hoog mogelijke opbrengst voor de verkoper te realiseren.

U komt in de meeste gevallen tegenover een goed getrainde professional te staan. Meestal is deze ook lid van een makelaarsvereniging zoals de NVM of VBO. Deze persoon is dagelijks met het kopen en verkopen van woningen actief en u waarschijnlijk niet. De expertise en vlieguren van een makelaar zorgen voor een voorsprong in het proces. Ook het voeren van onderhandelingen is een dagelijkse bezigheid.

Wij weten hoe het spel gespeeld wordt in Eindhoven en kunnen u zorgeloos begeleiden bij het kopen van een woning of appartement.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis in Eindhoven

Op het moment dat u een geschikte woning vindt is het handig om ruggespraak te kunnen houden. Wij kunnen uw extra paar ogen zijn en ook op afstand kunnen we vooronderzoek doen. Zeker als er tijdsdruk aanwezig is. Ook kunnen we u begeleiden tijdens de bezichtiging van uw mogelijke toekomstige woning. Wij weten waar we op moeten letten en kunnen u op relevante zaken wijzen.

Later in het koopproces van uw woning kunt u kiezen om de woning bouwtechnisch te laten keuren. Met een keuringsrapport in de hand weet u dan ook preciezer wat u koopt. Vooral voor oudere woningen of met een specifieke situatie kan dit raadzaam zijn. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de beruchte Kwaaitaal- en Mantavloeren. Ook voldoet u met het uitvoeren van een bouwtechnische keuring aan uw onderzoeksplicht als koper.

De NVM heeft een handige brochure opgesteld waar u mogelijk iets aan hebt ter voorbereiding op het koopproces.

Vraagprijzen en koopprijzen

Dat zijn natuurlijk twee verschillende begrippen. Op Funda ziet u wat er voor een woning wordt gevraagd, alleen het is veel interessanter om te weten wat de werkelijke koopprijzen zijn. Dan kunt u ook pas bepalen wat de waarde van een huis is.

Natuurlijk kunt u besluiten een premie te betalen bovenop de waarde om de woning te bemachtigen, alleen dan is dat een bewuste keuze. Lukraak een bieding doen is niet wijs. Wij informeren u over de waarde van een woning.

Aankoopadvies en strategie

Zodra uw droomhuis in beeld is helpen wij u met het opstellen van een aankoopadvies. Dan nemen wij met u de volgende onderwerpen door :

 • De taxatiewaarde;
 • De stand van zaken van een eventuele VVE (Vereniging van Eigenaren);
 • Bouwkundige staat van de woning;
 • Juridische check en situatie;
 • Aankoopstrategie voor het beste onderhandelingsresultaat.

Onafhankelijke aankoopmakelaar

Wij werken onafhankelijk van de verkoper of diens makelaar en kunnen dit doen omdat wij bijvoorbeeld zelf geen huizen verkopen. Enkel aankoopbegeleiding verzorgen wij. Wij zijn ook niet emotioneel betrokken bij uw woning en zullen u daarom eerlijk adviseren over alle relevante aspecten.

Lokale makelaar of landelijke makelaar

In de praktijk hebben kopers bij het vergelijken van een aankoopmakelaar de keuze tussen een lokale of landelijke makelaar. Zelf werken wij landelijk en vinden dat fijn werken. Met de zogeheten ‘big data’  kunnen wij op afstand al – rationeel – onderzoek doen naar de waarde van een woning. Daarvoor is het niet noodzakelijk om te weten welk merk lantaarnpaal in de wijk is gebruikt.

Ook kunnen we tijdens de bezichtigingen het praatje pot overslaan, en kunnen de tijd investeren om informatie over de woning te achterhalen en tot de kern van de zaak te komen.

Ook vinden wij het bijzonder prettig dat wij onafhankelijk van lokale makelaars kunnen werken. Wij komen elkaar niet tegen op de voetbal- of tennisvereniging en hoeven geen persoonlijke relatie te onderhouden. Deze is louter en strikt zakelijk gericht op uw belang.

Vast tarief aankoopmakelaar

Wij hanteren een vast betaalbaar tarief van € 1.750 voor het aankooptraject. Dat is een tarief inclusief BTW en zonder variabele component. Bovendien werken wij op basis van no cure no pay. Dat maakt uw belang ons belang. Loopt een aankoop stuk tijdens de prijsonderhandeling dan heeft u geen kosten.

Tarief controle koopovereenkomst

Wenst u een deel van het aankoopproces zelf doen? Dat is bij ons ook geen probleem. Zo kunnen wij op de belangrijke momenten in het koopproces meekijken. Dit doen wij ook bijvoorbeeld als u uitsluitend de concept koopovereenkomst wenst door te laten nemen en te bespreken. Het tarief hiervoor bedraagt € 275 euro.

Populaire wijken in Eindhoven

Eindhoven is qua inwonersaantal de 5e stad van Nederland. Als u twijfels hebt over wonen in Eindhoven, breng dan vooral een bezoek aan het Evoluon en loop een rondje over het gezellige Stratumseind en u raakt enthousiast!

Philips heeft Eindhoven een flinke groeispurt gegeven tijdens de ‘industriële revolutie’ en zelfs in de huidige tijd is Philips een belangrijke werkgever in de regio. In 2011 werd de regio Eindhoven uitgeroepen tot “de slimste regio ter wereld”.

De bereikbaarheid van Eindhoven is de laatste jaren sterk verbeterd vanwege de gigantische verbeteringen aan de randwegen rondom Eindhoven. Ook de luchthaven van Eindhoven zorgt voor een goede bereikbaarheid.

De populaire wijken voor gezinnen om te wonen zijn Blixembosch en Meerhoven.

Gratis quickscan

Heeft u een woning op het oog in Eindhoven en wilt u even overleggen over deze woning? Bel of stuur ons gerust een bericht met het adres van deze woning. Dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken en doen we een kosteloos vooronderzoek naar de woning.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Video van de NVM met uitleg over een aankoopmakelaar

Meer informatie?

Wilt u weten wat de kosten van kosten erkend hypotheekadviseureen erkend hypotheekadviseur zijn? Kosten erkend hypotheekadviseur vallen mee als u bedenkt dat deze waarde toevoegt. Met dit artikel krijgt u inzicht in de prijzen die in de markt gelden voor hypotheekadvies.

Kosten hypotheekadvies

De kosten van het hypotheekadvies worden gesplitst in zogeheten advieskosten en bemiddelingskosten. De advieskosten gaan over de inhoud van het advies en de bemiddelingskosten zijn de werkzaamheden om de hypotheek daadwerkelijk tot stand te brengen. Dus het hele aanvraagproces richting de geldverstrekker.

Voor veel consumenten is deze scheidslijn er niet. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Dit is een idee van de overheid en is omgezet in wetgeving. In het verplichte dienstverleningsdocument kunt u dan ook lezen wat de kosten zijn en de splitsing.

Wat kost een erkend hypotheekadviseur?

Even een flauw antwoord. Dat hangt van uw wensen af. Heeft u een klein probleem dan is de investering in een hypotheekadviseur meestal ook gering. Bijvoorbeeld als u advies wenst over het verlengingsaanbod van uw bestaande bank. Het loont om dan een uurtarief af te spreken, of een vast tarief namelijk.

Of dat tot de mogelijkheden behoort kan uw hypotheekadviseur zelf bepalen. Uiteraard heeft u pas kosten na afspraken daarover. Ook is het gebruikelijk dat de factuur van uw hypotheekadviseur wordt voldaan bij de notaris, op het moment dat uw hypotheekakte wordt ‘gepasseerd‘. Dat laatste is de formele handeling om de hypotheekakte in te schrijven in het Kadaster.

Wenst u een compleet nieuwe hypotheek vanwege het kopen van een huis of wenst u hoe dan ook over te sluiten. Dan spreken we over een compleet hypotheekadvies.

Gemiddeld betaalt u in de markt dan tarieven vanaf € 1.500 tot zo’n € 4.500. Bij het goedkoopste tarief zult u veel zelf moeten doen. Het duurste tarief hoeft niet per se het beste hypotheekadvies op te leveren. Uit onderzoek blijkt in ieder geval dat investeren in een hypotheekadvies loont op de lange termijn.

Achtergrond hypotheekadviseur

Indien u op zoek bent naar een goede hypotheekadviseur kunt u ook letten op de erkenning en opleiding van deze persoon. Het is belangrijk om te weten of de hypotheekadviseur op de hoogte is van actuele wetgeving en jaarlijks doet aan scholing. Een erkend hypotheekadviseur doet dit sowieso, mede omdat de beroepsorganisatie dit verplicht.

Landelijke of lokale hypotheekadviseur

In heel Nederland kunt u een hypotheekadviseur vinden. Is afstand van belang? Wij vinden van niet. De meeste van onze klanten overigens ook niet. Die bevinden zich letterlijk door heel Nederland. Met onze hypotheekadvisering focussen wij op de volgende uitgangspunten :

 • Een zo breed mogelijk assortiment aan geldverstrekkers om de beste vergelijking te kunnen maken;
 • Dienstverlening waarbij wij zoveel mogelijk werk uit handen bij u nemen;
 • De doorlooptijd van uw hypotheekaanvraag zo kort mogelijk houden om bijvoorbeeld de termijn van het financieringsvoorbehoud te halen;
 • Door alle voornoemde stappen te doorlopen de beste mogelijke hypotheekdeal tot stand te brengen.

Advies op afstand of aan huis

Of u nu in Eemshaven of Maastricht woont, wij kunnen u het juiste hypotheekadvies geven. Steeds vaker is de wens om op afstand advies te geven. Dit kan door middel van telefonisch advies of via een speciale applicatie. Wij kunnen u op alle manieren van advies voorzien. Een persoonlijke afspraak aan huis behoort ook gewoon tot de mogelijkheden.

De proef op de som nemen?

Maak dan rustig eens een afspraak om met ons in gesprek te gaan. Moet het snel dan kunnen we ook opschakelen. In ieder geval raden we aan, neem de tijd om tot een goede keuze van een hypotheekadviseur te komen.
Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

 

 

 

beleggingspand kopen en hypotheekMeer informatie?

 

In 2018 zijn er circa 1 miljoen huurwoningen in bezit van particuliere investeerders. De overige circa 3 miljoen huurwoningen zijn in bezit van de woningbouwverenigingen. Een beleggingspand kopen en hypotheek afsluiten is uiterst populair op dit moment. Niet in de laatste plaats door de lage vergoeding op spaarrekeningen.

Hypotheek voor een verhuurd pand

De regels voor het kopen van een woning voor de verhuur zijn compleet anders dan voor een normale woning. De bank beschouwt uw als een zakelijke aanvrager en daar gelden andere spelregels voor.

De volgende verschillen zijn er bijvoorbeeld, deze lijst is niet compleet, maar dit zijn de grote verschillen :

 • U kunt geen 100% hypotheek krijgen voor de waarde, gemiddeld kan er tot zo’n 80% van de marktwaarde in verhuurde staat gefinancierd worden;
 • De rente is circa 0,8% tot 1,3% hoger;
 • Er is sprake van een uitgebreide taxatie waarbij de verwachte of gerealiseerde huurprijs de basis is voor de marktwaarde.

Maximale hypotheek beleggingspand

De maximale hypotheek is het resultaat van de marktwaarde in verhuurde staat. Er zijn meerdere geldverstrekkers die deze vastgoedhypotheken aanbieden en het maximum percentage dat u kunt belenen is 80%. Daarnaast hangt het ook af van de courantheid van het pand en uw eigen situatie.

Uw eigen inkomen telt niet mee voor de beoordeling van de maximale hypotheek. Dat is dus wezenlijk anders dan bij een reguliere woninghypotheek. Wel dient u over een minimum inkomen te beschikken om in tijden van leegstand de lasten ook te kunnen betalen. De meeste geldverstrekkers hanteren een ondergrens van zo’n € 45.000.

Rekenvoorbeeld voor de bepaling van de eigen inbreng :

U koopt een pand in verhuurde staat aan tegen een prijs van € 300.000. De taxateur die de bank heeft goedgekeurd waardeert dit verhuurde pand op € 270.000. De kosten koper zijn circa 5% van de koopprijs en derhalve € 15.000. De maximale hypotheek is 80% van € 270.000 en is € 216.000. Inclusief de kosten koper dient u dus zelf € 99.000 in te brengen. Dat is ongeveer 1/3 van de totale koopsom.

Vastgoedhypotheek kan ook voor een (nog) niet verhuurd pand

Ook voor het kopen van een woning die nog niet verhuurd is kunt u een beleggingshypotheek afsluiten. De taxateur houdt dan rekening met de verwachte huuropbrengsten van het pand.

Wat is een beleggingspand?

Een beleggingspand is onroerend goed, bijvoorbeeld een woning of appartement, dat verhuurd wordt. Hierbij kunt u denken aan een zelfstandige woonruimte, of onzelfstandige woonruimte zoals een studentenkamer.

Het doel van het exploiteren van een beleggingsobject is het genereren van rendement door het verkrijgen van huurinkomsten. Dat zijn de directe rendementen. Er is bij vastgoed ook sprake van indirect rendement in de vorm van waardegroei op termijn.

De huurwaarde en dus het rendement zijn (sterk) afhankelijk van de locatie, de economische situatie en belastingwetgeving. Bij aankoop van een reeds verhuurd beleggingspand gaat het huurcontract (dan wel huurcontracten) van rechtswege over op de nieuwe eigenaar. Ook wordt de huurder beschermd door de wet.

Meer informatie over het kopen en financieren van een beleggingspand?

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Video over beleggen in een verhuurd pand door RTLZ

 

Gratis telefonisch consult?

huurinkomsten hypotheek afsluiten

Verhuurt u één of meerdere woningen dan is er goed nieuws. Met dit inkomen kunt u ook een hypotheek afsluiten. Ook als u naast deze huuropbrengsten geen ander inkomen hebt. Met huurinkomsten hypotheek afsluiten is mogelijk.

Als financieel adviseur kunnen wij een hypotheek voor u afsluiten op basis van enkel uw huurinkomen. Bel even op voor meer informatie of maak een afspraak.

Huurinkomsten bruto en netto

Voor de maximale hypotheekberekening dient uit te worden gegaan van de netto huuropbrengsten. Per jaar. En dan de berekening van bruto huur naar netto huur gaat als volgt :

 • De bruto huurinkomsten minus de servicekosten worden op 100% geplaatst;
 • De exploitatiekosten van 15%, dat is een vast percentage, worden in minder gebracht;
 • Ook dient de aflosverplichting opgenomen te worden van minimaal 4%;
 • Daarnaast dienen de werkelijke rentelasten verwerkt te worden;
 • Tot slot dient de vermogensrendementsheffing in mindering te worden gebracht op de opbrengsten.

Rekenvoorbeeld netto huurinkomsten

Met een rekenvoorbeeld zullen we verduidelijken wat de uitkomst is van het toetsinkomen. Stel u bezit een huis met een WOZ-waarde van € 275.000. De openstaande hypotheek is € 150.000. De huuropbrengst bruto per jaar is € 14.000.

Bruto huur  €                                         14.000
Exploitatiekosten 15%  €                                           2.100
Aflossing  €                                           6.000
Rentelasten  €                                           4.500
Vermogensrendementsheffing  €                                           1.300
Netto huuropbrengst  €                                           100

De uitkomst van de berekening is dat het inkomen in deze uitkomst slechts € 100 per jaar is.

Vooral de bestaande hypotheeklasten drukken voor een groot deel op het inkomen. Als u dus voornamelijk hypotheekvrije panden bezit of slechts gedeeltelijk belast met een hypotheek kan dit interessant zijn.

Overige wetenswaardigheden

Indien u meer dan 5 panden verhuurt dient er een verklaring van een accountant verstrekt te worden. Ook dienen de huurovereenkomsten verstrekt te worden.

Dit inkomen is enkel mee te nemen als uw vastgoed in box 3 belast is. De huurinkomsten over de laatste 3 maanden dient u te kunnen aantonen.

Gratis quickscan

Wilt u een hypotheek afsluiten? Bel of stuur ons gerust een bericht. Dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

 

aankoopmakelaar den haagKosteloze belafspraak?

 

Aankoopmakelaar Den Haag nodig om uw droomhuis te kopen in Scheveningen of één van de andere prachtige wijken in Den Haag? Tegen een vast tarief uw droomhuis in Den Haag aankopen met behulp van onze aankoopmakelaars.

Ook fijn : wij werken op basis van no cure no pay, geen huis dan ook geen kosten.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Met een aankoopmakelaar van ons kantoor heeft u een deskundige aan uw zijde die uw belangen scherp op het netvlies heeft staan. Ook al is de verkopend makelaar nog zo vriendelijk en attent, het is een partijdige persoon. Immers de verkopende partij is de opdrachtgever en betaalt zijn of haar factuur. U mag gerust uitgaan van de situatie dat de opdracht is om een zo hoog mogelijke opbrengst voor de verkoper te realiseren.

U komt in de meeste gevallen tegenover een goed getrainde professional te staan. Meestal is deze ook lid van een makelaarsvereniging zoals de NVM of VBO. Deze persoon is dagelijks met het kopen en verkopen van woningen actief en u waarschijnlijk niet. De expertise en vlieguren van een makelaar zorgen voor een voorsprong in het proces. Ook het voeren van onderhandelingen is een dagelijkse bezigheid.

Wij weten hoe het spel gespeeld wordt in Den Haag en kunnen u zorgeloos begeleiden bij het kopen van een woning of appartement.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis in Den Haag

Op het moment dat u een geschikte woning vindt is het handig om ruggespraak te kunnen houden. Wij kunnen uw extra paar ogen zijn en ook op afstand kunnen we vooronderzoek doen. Zeker als er tijdsdruk aanwezig is. Ook kunnen we u begeleiden tijdens de bezichtiging van uw mogelijke toekomstige woning. Wij weten waar we op moeten letten en kunnen u op relevante zaken wijzen.

Later in het koopproces van uw woning kunt u kiezen om de woning bouwtechnisch te laten keuren. Met een keuringsrapport in de hand weet u dan ook preciezer wat u koopt. Vooral voor oudere woningen of met een specifieke situatie kan dit raadzaam zijn. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de beruchte Kwaaitaal- en Mantavloeren. Ook voldoet u met het uitvoeren van een bouwtechnische keuring aan uw onderzoeksplicht als koper.

De NVM heeft een handige brochure opgesteld waar u mogelijk iets aan hebt ter voorbereiding op het koopproces.

Vraagprijzen en koopprijzen

Dat zijn natuurlijk twee verschillende begrippen. Op Funda ziet u wat er voor een woning wordt gevraagd, alleen het is veel interessanter om te weten wat de werkelijke koopprijzen zijn. Dan kunt u ook pas bepalen wat de waarde van een huis is.

Natuurlijk kunt u besluiten een premie te betalen bovenop de waarde om de woning te bemachtigen, alleen dan is dat een bewuste keuze. Lukraak een bieding doen is niet wijs. Wij informeren u over de waarde van een woning.

Aankoopadvies en strategie

Zodra uw droomhuis in beeld is helpen wij u met het opstellen van een aankoopadvies. Dan nemen wij met u de volgende onderwerpen door :

 • De taxatiewaarde;
 • De stand van zaken van een eventuele VVE (Vereniging van Eigenaren);
 • Bouwkundige staat van de woning;
 • Juridische check en situatie;
 • Aankoopstrategie voor het beste onderhandelingsresultaat.

Onafhankelijke aankoopmakelaar

Wij werken onafhankelijk van de verkoper of diens makelaar en kunnen dit doen omdat wij bijvoorbeeld zelf geen huizen verkopen. Enkel aankoopbegeleiding verzorgen wij. Wij zijn ook niet emotioneel betrokken bij uw woning en zullen u daarom eerlijk adviseren over alle relevante aspecten.

Lokale makelaar of landelijke makelaar

In de praktijk hebben kopers bij het vergelijken van een aankoopmakelaar de keuze tussen een lokale of landelijke makelaar. Zelf werken wij landelijk en vinden dat fijn werken. Met de zogeheten ‘big data’  kunnen wij op afstand al – rationeel – onderzoek doen naar de waarde van een woning. Daarvoor is het niet noodzakelijk om te weten welk merk lantaarnpaal in de wijk is gebruikt.

Ook kunnen we tijdens de bezichtigingen het praatje pot overslaan, en kunnen de tijd investeren om informatie over de woning te achterhalen en tot de kern van de zaak te komen.

Ook vinden wij het bijzonder prettig dat wij onafhankelijk van lokale makelaars kunnen werken. Wij komen elkaar niet tegen op de voetbal- of tennisvereniging en hoeven geen persoonlijke relatie te onderhouden. Deze is louter en strikt zakelijk gericht op uw belang.

Vast tarief aankoopmakelaar

Wij hanteren een vast betaalbaar tarief van € 1.750 voor het aankooptraject. Dat is een tarief inclusief BTW en zonder variabele component. Bovendien werken wij op basis van no cure no pay. Dat maakt uw belang ons belang. Loopt een aankoop stuk tijdens de prijsonderhandeling dan heeft u geen kosten.

Tarief controle koopovereenkomst

Wenst u een deel van het aankoopproces zelf doen? Dat is bij ons ook mogelijk. Zo kunnen wij op de belangrijke momenten in het koopproces meekijken. Dit doen wij ook bijvoorbeeld als u uitsluitend de concept koopovereenkomst wenst door te laten nemen en te bespreken. Het tarief hiervoor bedraagt € 275 euro.

Populaire wijken in Den Haag

Den Haag is qua inwonersaantal de 3e stad van Nederland. Als u twijfels hebt over wonen in Den Haag, breng dan vooral een bezoek aan het Plein en loop een rondje over het Binnenhof u bent om!

Gratis quickscan

Heeft u een woning op het oog in Den Haag en wilt u even overleggen over deze woning? Bel of stuur ons gerust een bericht met het adres van deze woning. Dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken en doen we een kosteloos vooronderzoek naar de woning.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Video van de NVM met uitleg over een aankoopmakelaar

aankoopmakelaar utrecht

Kosteloze belafspraak?

 

Aankoopmakelaar Utrecht in de arm nemen om het kopen van uw droomhuis zonder zorgen te laten verlopen? Het zoeken van een woning op Funda is tegenwoordig een peace of cake. Alleen daarna? Wat is de volgende stap en liever deze dure aankoop met een specialist doen, ook om de kans op succes te vergroten!

Tegen een vast tarief uw droomhuis in Utrecht aankopen met behulp van onze aankoopmakelaars.

Waarom een aankoopmakelaar

Met een aankoopmakelaar van ons kantoor heeft u een deskundige aan uw zijde die uw belangen scherp op het netvlies heeft staan. Ook al is de verkopend makelaar nog zo vriendelijk en attent, het is een partijdige persoon. Immers de verkopende partij is de opdrachtgever en betaalt zijn of haar factuur. U mag gerust uitgaan van de situatie dat de opdracht is om een zo hoog mogelijke opbrengst voor de verkoper te realiseren.

U komt in de meeste gevallen tegenover een goed getrainde professional te staan. Meestal is deze ook lid van een makelaarsvereniging zoals de NVM of VBO. Deze persoon is dagelijks met het kopen en verkopen van woningen actief en u waarschijnlijk niet. De expertise en vlieguren van een makelaar zorgen voor een voorsprong in het proces. Ook het voeren van onderhandelingen is een dagelijkse bezigheid.

Wij weten hoe het spel gespeeld wordt in Utrecht en kunnen u zorgeloos begeleiden bij het kopen van een woning of appartement.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis in Utrecht

Op het moment dat u een geschikte woning vindt is het handig om ruggespraak te kunnen houden. Wij kunnen uw extra paar ogen zijn en ook op afstand kunnen we vooronderzoek doen. Zeker als er tijdsdruk aanwezig is. Ook kunnen we u begeleiden tijdens de bezichtiging van uw mogelijke toekomstige woning. Wij weten waar we op moeten letten en kunnen u op relevante zaken wijzen.

Later in het koopproces van uw woning kunt u kiezen om de woning bouwtechnisch te laten keuren. Met een keuringsrapport in de hand weet u dan ook preciezer wat u koopt. Vooral voor oudere woningen of met een specifieke situatie kan dit raadzaam zijn. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de beruchte Kwaaitaal- en Mantavloeren. Ook voldoet u met het uitvoeren van een bouwtechnische keuring aan uw onderzoeksplicht als koper.

De NVM heeft een handige brochure opgesteld waar u mogelijk iets aan hebt ter voorbereiding op het koopproces.

Vraagprijzen en koopprijzen

Dat zijn natuurlijk twee verschillende begrippen. Op Funda ziet u wat er voor een woning wordt gevraagd, alleen het is veel interessanter om te weten wat de werkelijke koopprijzen zijn. Dan kunt u ook pas bepalen wat de waarde van een huis is.

Natuurlijk kunt u besluiten een premie te betalen bovenop de waarde om de woning te bemachtigen, alleen dan is dat een bewuste keuze. Lukraak een bieding doen is niet wijs. Wij informeren u over de waarde van een woning.

Aankoopadvies en strategie

Zodra uw droomhuis in beeld is helpen wij u met het opstellen van een aankoopadvies. Dan nemen wij met u de volgende onderwerpen door :

 • De taxatiewaarde;
 • De stand van zaken van een eventuele VVE (Vereniging van Eigenaren);
 • Bouwkundige staat van de woning;
 • Juridische check en situatie;
 • Aankoopstrategie voor het beste onderhandelingsresultaat.

Onafhankelijke aankoopmakelaar

Wij werken onafhankelijk van de verkoper of diens makelaar en kunnen dit doen omdat wij bijvoorbeeld zelf geen huizen verkopen. Enkel aankoopbegeleiding verzorgen wij. Wij zijn ook niet emotioneel betrokken bij uw woning en zullen u daarom eerlijk adviseren over alle relevante aspecten.

Lokale makelaar of landelijke makelaar

In de praktijk hebben kopers bij het vergelijken van een aankoopmakelaar de keuze tussen een lokale of landelijke makelaar. Zelf werken wij landelijk en vinden dat fijn werken. Met de zogeheten ‘big data’  kunnen wij op afstand al – rationeel – onderzoek doen naar de waarde van een woning. Daarvoor is het niet noodzakelijk om te weten welk merk lantaarnpaal in de wijk is gebruikt.

Ook kunnen we tijdens de bezichtigingen het praatje pot overslaan, en kunnen de tijd investeren om informatie over de woning te achterhalen en tot de kern van de zaak te komen.

Ook vinden wij het bijzonder prettig dat wij onafhankelijk van lokale makelaars kunnen werken. Wij komen elkaar niet tegen op de voetbal- of tennisvereniging en hoeven geen persoonlijke relatie te onderhouden. Deze is louter en strikt zakelijk gericht op uw belang.

Vast tarief aankoopmakelaar

Wij hanteren een vast betaalbaar tarief van € 1.750 voor het aankooptraject. Dat is een tarief inclusief BTW en zonder variabele component. Bovendien werken wij op basis van no cure no pay. Dat maakt uw belang ons belang. Loopt een aankoop stuk tijdens de prijsonderhandeling dan heeft u geen kosten.

Tarief controle koopovereenkomst

Wenst u een deel van het aankoopproces zelf doen? Dat is bij ons ook geen probleem. Zo kunnen wij op de belangrijke momenten in het koopproces meekijken. Dit doen wij ook bijvoorbeeld als u uitsluitend de concept koopovereenkomst wenst door te laten nemen en te bespreken. Het tarief hiervoor bedraagt € 275 euro.

Populaire wijken in Utrecht

Utrecht is qua inwonersaantal de 4e stad van Nederland. Als u twijfels hebt over wonen in Utrecht, breng dan vooral een bezoek aan het Neude en u bent verkocht!

Naast de gezellige wijk Lombok zijn de volgende wijken ook mateloos populair :

 • Oudwijk;
 • Wittevrouwen;
 • Ondiep;
 • Tuinwijk.

Veel oude wijken zoals Ondiep zijn aan het ‘veryuppen’. Er wordt veel geïnvesteerd in deze wijken door jonge hoog opgeleide bewoners. Deze zijn in staat kapitaal mee te brengen en te investeren in de oude woningen. Prijzen stijgen in deze wijken door het dak, maar door de gunstige ligging is dit een beperkt risico op een waardedaling.

Gratis quickscan

Heeft u een woning op het oog in Utrecht en wilt u even overleggen over deze woning? Bel of stuur ons gerust een bericht met het adres van deze woning. Dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken en doen we een kosteloos vooronderzoek naar de woning.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Video van de NVM met uitleg over een aankoopmakelaar